![]() |
Slutresultatet tillsammans med kärleksmums. |
Ingredienser:
50g rumsvarmt smör
0,5dl rapsolja
1,25dl socker
1,25dl socker
1 ägg
3,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
0,5tsk salt
1tsk vaniljsocker
1dl passerade hallon
0,5dl mjölk
Ugnstemperatur: 175 grader C
Vispa ihop smör, rapsolja och socker. Tillsätt ägget och vispa fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
För att passera hallonen tog jag frysta hallon och tinade, mixade dessa och passerade genom en sil för att bli av med kärnorna.
Tillsätt hallon och mjölk till smeten så att den blir lösare.
Jag hade också i karamellfärg för att få lite mer färg på mina, kanske ska jag prova med mer hallon nästa gång, då blir det ännu mer smak också.
För att få kakorna hjärtformade ritade jag hjärtan på bakplåtspappret med minsta pepperkakshjärtat som mall. Jag tyckte att det var enklast att rita av på insidan av pepparkaksformen. Pappret lägger man sedan på plåten med blyertsen neråt.
Spritsa ut smeten på bakplåtspappret.
För att fylla spritsen är det praktiskt att trä den över ett stort glas. Med en klämma smiter inte smeten ut bakvägen när man spritsar.
Jag fann att kakorna blev bäst hjärtformade om man bara spritsar som ett V och inte fyller hjärtformen. Kakorna sväller i ugnen.
![]() |
Kakor före gräddning. |
![]() |
kakor efter gräddning. |
För mina kakor var 6 min lagom. De ska vara mjuka.
Till krämen tog jag:
100g naturell cream cheese
2dl florsocker
hallon
Mosa hallonen med en gaffel. Rör ihop alla ingredienserna. Para ihop kakorna två och två i jämna storlekar och spritsa ut krämen mellan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar